Ik richt mij tijdens de coaching op de volgende 2 pijlers:

 

  • Het versterken van je krachten

Het versterken van je krachten, we gaan kijken wat er nu in je leven al beschikbaar is om je te ondersteunen. Waar haal je nu kracht vandaan, hoe kunnen we ervoor zorgen dat je dit meer gaat doen.

 

  • Uit je hoofd en in de ervaring

Veel mensen die bij mij komen, zitten vast in hun denkproces. Mogelijk heb jij ook geleerd om veel dingen te begrijpen. Dan is het nu de tijd om ook te ervaren en te voelen. Ik wil je meenemen om meer te ervaren en te voelen. Je kunt dan anders naar je patronen en overtuigingen kijken. Door deze nieuwe ervaringen te ervaren en deze in te zetten in je dagelijkse leven, kun je bewustere keuzes maken. Waardoor je een nog leuker leven krijgt.


Werkwijze

Daarbij werk ik volgens de volgende methode

werkwijze Totaal


 

Richting kiezenDoel kiezen:

Bij de intake, gaan we kijken welk doel je wilt bereiken. Dit gaan we samen onderzoeken, welk doel jij wilt behalen of dit realistisch is, daarnaast kijken we of er een klik is.

Hierbij is ook de mogelijkheid om een Kernwaarden- / Persoonlijkheids- en drijfverentest te doen, zodat er een helder startpunt is.

 

Ontladen:Ontladen

We gaan samen kijken hoe sta je er nu voor? Loop je nu over, of gaat het goed in je leven. Welke dingen zitten nu in je hoofd die teveel energie kosten, deze gaan we eruit laten. Vergelijk het met een snelkookpan die ook af en toe moet ontladen, dit doen we door korte oefeningen.

 

Focus 1Focus I:

Dan gaan we focussen op je toekomst, hoe wil je dat dit eruit ziet.

 

 

 

Belemmeringen:Belemmeringen

We gaan hier kijken naar wat je tegenhoud om je doel te bereiken. Denk hierbij aan:

  1. overtuigingen
  2. belemmeringen
  3. patronen
  4. rituelen

 

Focus 2Focus II:

Nu we de overtuigingen, belemmeringen, patronen en rituelen in kaart hebben gebracht, gaan we nog een keer kijken wat je wilt bereiken. Wat je nu nog tegenhoudt om daar te komen.

 

 

Houvast:Houvast

Nu jij de laatste stapjes hebt gezet, ben je in staat om dit op eigen krachten vol te houden. Met alle kennis en ervaring kun je de gewenste obstakels overkomen.

Bij een nieuw thema, begint deze carousel opnieuw.


Hoe coach ik?

Ik ben confronterend, op een lieve en zorgzame manier. Door mijn rust en overzicht, kan ik helder bij de kern blijven. Tijdens mijn coachingsgesprekken zet ik ook vaak oefeningen in om jouw stappen te laten zetten. Elke keer ga je naar huis met nieuwe inzichten en een opdracht om het proces in beweging te houden. Ik ga ook graag naar buiten, de frisse lucht en beweging inzetten als ondersteuning.

 


Praktische zaken

Ik bied een gratis kennismaking gesprek van 15 minuten aan, dit kan meteen over gaan in het eerste gesprek.

Coaching bestaat uit (twee)wekelijkse/maandelijkse consulten van 1 tot 1.5 uur per keer.